Les dones del Pirineu ja no hauran d'anar al Pla de Lleida per avortar amb la píndola
L'Hospital Comarcal del Pallars, el primer del Pirineu on es pot avortar (ACN/Casa Solo)

Les dones del Pirineu ja no hauran d'anar al pla de Lleida per avortar amb la píndola

A les comarques de Lleida continua sent impossible interrompre l'embaràs voluntàriament de forma quirúrgica

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dimarts, les dones del Pirineu que vulguin interrompre l'embaràs de manera voluntària, abans de les nou setmanes de gestació, no s'hauran de desplaçar fins al Pla de Lleida.

El Departament de Salut ha autoritzat l'Hospital Comarcal del Pallars, el primer de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran on es pot fer, perquè pugui subministrar les píndoles avortives.

 

L'equipament comença a administrar el tractament aquest mes de març per mitjà de l'aliança amb el Servei de Ginecologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, que en serà el responsable.

És la resposta de Salut a les protestes per una mancança que fa anys que s'arrossega.

Manifestació en defensa del dret de l'avortament a la sanitat pública

 

Impossible avortar quirúrgicament a les comarques de Lleida

Tant l'Hospital de Cerdanya com l'Espitau Val d'Aran han iniciat els tràmits administratius per poder oferir l'avortament farmacològic. 

El que encara no es pot fer en cap centre de la demarcació de Lleida és avortar per via quirúrgica. Salut està pendent d'autoritzar dues clíniques privades perquè prestin aquest servei.

 

Més serveis per a embarassades al Pallars

A banda de l'avortament farmacològic, la cartera de serveis de ginecologia de l'Hospital Comarcal del Pallars s'amplia també amb el control de les gestacions d'alt risc.

A més, en un futur es preveu poder fer les ecografies morfològiques de les vint setmanes, que actualment s'han de fer a Lleida.              
 

ARXIVAT A:
Avortament Salut
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut