Barcelona

Les dones de la neteja freguen la plaça de Sant Jaume per reclamar un conveni digne

Les dones de la neteja han sortit al carrer per reivindicar un conveni col·lectiu digne i únic per a totes les treballadores del sector a Catalunya. I ho han fet d'una manera ben vistosa, fregant la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Unes 2.000 dones han participat en la protesta, convocada per CCOO i que també ha tingut el suport de la UGT. El personal de la neteja demana que el sou mínim, que ara ronda els 780 euros mensuals per un jornada de 40 hores, s'apugi fins als 1.000 euros al mes. També denuncien les diferències que hi ha per demarcacions. A Lleida, per exemple, es cobren uns 1.500 euros anuals menys que la mitjana de Catalunya.

Actualitzat
Les manifestants han caminat des de la plaça d'Urquinaona fins a la plaça de Sant Jaume, on han fregat el terra en senyal de protesta. Els sindicats demanen un augment de sou –que situen en els 1.000 euros mensuals nets-, que se'ls faciliti la reducció de jornada i que, en cas d'acomiadament improcedent, sigui la treballadora qui decideix si l'accepta o continua treballant.

El personal de la neteja d'edificis i locals també vol l'equiparació dels salaris a tot Catalunya. Destaca el cas de Lleida, amb menys presència sindical, on els sous de les treballadors són, de mitjana, 1.500 euros anuals inferiors als de la resta de Catalunya.
Anar al contingut