Gent ballant en una discoteca
Gent ballant en una discoteca

Les discoteques i bars d'oci nocturn de les Balears no obriran tot i estar en fase 3

El País Basc, Extremadura i Andalusia tampoc permetran l'obertura tot i el vistiplau del Ministeri de Sanitat

Actualitzat

Les illes Balears no permetran l'obertura de discoteques i bars d'oci nocturn tot i estar en la fase 3 del pla de desescalada del govern espanyol, segons ha publicat el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

El govern balear ha pres aquesta decisió tot i que el Ministeri de Sanitat va anunciar dissabte que es permetia als bars d'oci nocturn i les discoteques obrir a la fase 3 amb un aforament del 30% i sense poder ballar a les pistes, però si instal·lar-hi taules.

 

Des de la patronal d'oci nocturn Spain Nightlife valoren positivament aquest pas a una nova normalitat, tot i que creuen que un terç de l'aforament és limitat i molts locals no obriran fins que aquesta xifra s'ampliï.

Com les Balears, el País Basc, Extremadura i Andalusia tampoc permetran l'obertura d'aquests locals a la fase 3. Altres autonomies com Catalunya, Aragó, Galícia, Canàries, Castella-la Manxa, Cantàbria, Múrcia, Navarra, Melilla i La Rioja, en canvi, sí que ho permeten.

 

 

Perdre la protecció dels ERTO

Les que més aposten per la reobertura són les discoteques i bars musicals mitjans i petits, que tinguin pocs treballadors. També les discoteques amb un ERTO parcial que tinguin una llicència de restauració i, per tant, ja estan oberts i paguen una part de les cotitzacions dels treballadors inactius.

El secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, ha explicat que moltes discoteques i bars d'oci nocturn no obriran perquè perdrien la protecció de l'ERTO per força major i no els surt a compte. I ha afegit que esperen una autorització del 50% d'aforament en breu.

 

 

Des de la patronal demanen al govern més ajudes o permetre un 50% de l'aforament perquè els locals puguin arribar a finals d'any.

Proposen suspendre el pagament dels lloguers durant sis mesos, aprovar una moratòria per al pagament d'hipoteques i préstecs durant sis mesos, la suspensió del pagament de tributs i cotitzacions a la Seguretat Social i aprovar una partida de subvencions a fons perdut especials per al sector.

També sol·liciten prorrogar els ERTO fins a finals d'any. A més d'altres mesures com tenir llicència de terrassa per aquells que ho tenen prohibit per ordenança municipal.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaDesescalada
Anar al contingut