L'advocat europeu obre la porta a les reclamacions dels clients amb hipoteques IRPH
Les conclusions de l'advocat de la UE són una primera victòria per als clients, però no la definitiva

Les despeses de notaria i escriptura de la hipoteca, a dividir entre banc i client

El Tribunal Suprem acorda que el banc ha de pagar la inscripció de les hipoteques i el client, la cancel·lació

Actualitzat

La nova llei hipotecària carregarà als bancs bona part de les despeses hipotecàries; però, mentre no s'aprova, el Tribunal Suprem ha aclarit qui paga què.

Bancs i clients pagaran a mitges les despeses del notari, registre i gestoria.

El client haurà de fer-se càrrec de la cancel·lació del préstec, i el banc, d'inscriure la hipoteca.

El Suprem insisteix en el seu polèmic criteri, i diu que l'impost de les hipoteques l'haurien d'assumir els clients, però el govern espanyol va decidir que l'han de pagar els bancs.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) considera que la aquesta sentència del Suprem suposa un "cop dur" als consumidors "en benefici dels bancs".

Els consumidors, segons l'OCU, surten perdent, perquè la quantitat que poden reclamar només és una petita part de les despeses que van pagar.

Per a l'OCU, les últimes sentències "desincentiven" les reclamacions dels consumidors i "donen suport als abusos de la banca", ja que la via judicial suposa "costos elevats i enormes endarreriments", sobretot perquè els bancs "no accepten les reclamacions" i "totes" les porten a judici, cosa que "revela el seu abús de poder".

Segons les dades del Consell General del Poder Judicial aportats per l'OCU, les entitats perden el 98% de les demandes, però aconsegueixen frenar molts consumidors que acaben no reclamant judicialment la devolució de les quantitats pagades.

Per això, l'organització exigeix mesures perquè els bancs acatin les reclamacions sense haver de recórrer a la via judicial.

ARXIVAT A:
HipotequesEconomia de butxaca
Anar al contingut