Façana del Tribunal de Comptes
Façana del Tribunal de Comptes (EFE)

Les defenses demanen arxivar o anul·lar la causa de l'1-O al Tribunal de Comptes

Ho han demanat les defenses de la trentena d'investigats, en resposta a les peticions milionàries de la Fiscalia i de Societat Civil Catalana

Les defenses de la trentena d'investigats pel Tribunal de Comptes per l'organització i la promoció exterior del referèndum de l'1-O han demanat aquest dimarts que s'arxivi o s'anul·li el cas.

Qüestionen la legitimitat del procediment i dels mètodes utilitzats, que diuen que els ha generat indefensió, i algunes defenses fins i tot afirmen que ha prescrit, perquè han passat més de 5 anys.

És la resposta a les demandes de la Fiscalia, que els reclama 3,4 milions d'euros en concepte de malversació, i de Societat Civil Catalana, que vol que en paguin més de 5.

La causa afecta 35 exalts càrrecs i funcionaris de la Generalitat, entre els quals hi ha els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, i l'exvicepresident Oriol Junqueras, i també els responsables del Diplocat.

Les seves defenses ho plantejaran a la vista preliminar, prevista per al 16 de desembre a la seu del Tribunal de Comptes, a Madrid.

És un tràmit previ a la celebració del judici, que encara no té data. La petició de les defenses s'ha fet pública en ple debat sobre la proposta de modificació del delicte de malversació.

Tribunal de Comptes
Seu del Tribunal de Comptes a Madrid
ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut