Catalunya

Les davallades electorals porten dos alcaldables d'ERC i un del PSC a renunciar a ser regidors

Els resultats de les eleccions municipals han començat a passar factura en algunes formacions polítiques que han obtingut resultats pitjors dels que esperaven o dels aconseguits fa quatre anys. És el cas d'Esquerra Republicana a Matadepera i a Berga. No només els republicans han tingut revesos, també el PSC ha vist com algun regidor renunciava al càrrec després de constatar el resultat.

Actualitzat
A Berga, el primer tinent d'alcalde i cap de llista d'ERC, Josep Xoy, renunciarà a prendre possessió del càrrec de regidor després de la important davallada de vots del seu partit a les eleccions de diumenge. Els republicans han passat de tres regidors a un.

A Matadepera, al Vallès Occidental, el fins ara alcalde d'ERC ja ha dit que renuncia a continuar al consistori després de la victòria de CiU per majoria absoluta.

I a Figueres, qui ha estat alcalde en els últims dotze anys, el socialista Joan Armangué, ha renunciat a ser proclamat regidor electe en el pròxim mandat. Armangué, que ha perdut quatre dels nou regidors que tenia fins ara, atribueix la davallada a la dura campanya política dels altres partits i assegura que el desgast de governar en minoria ha estat la causa de la pèrdua de més de 2.000 vots. Armangué, que no ha volgut parlar de pactes postelectorals, ha pronosticat que el pròxim alcalde serà el convergent Santi Vila.
Anar al contingut