Barcelona

Les dates de la preinscripció escolar: del 13 al 24 d'abril

L'endarreriment afecta la segona etapa d'Educació Infantil, l'Educació Primària i l'Educació Secundària Obligatòria

RedaccióActualitzat

Ja se saben les dates de la preinscripció escolar: serà del 13 al 24 d'abril. Ho ha anunciat el Departament d'Ensenyament, després que es postposessin gairebé un mes més tard del que és habitual i en plena aplicació del 155.

Aquest endarreriment afecta la segona etapa d'Educació Infantil, l'Educació Primària i l'Educació Secundària Obligatòria i escurçarà el temps entre la preinscripció i la matrícula efectiva i també el període d'espera de les famílies.

Notícia relacionada: les escoles de Barcelona reservaran un miler de places per als alumnes més desafavorits

Aquest endarreriment també ha arribat en ple debat sobre si cal incloure una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a la preinscripció, tot i que aquest mateix diumenge el ministre Méndez de Vigo reconeixia que era pràcticament impossible de fer.

 

 

L'anunci de l'endarreriment, sense especificar dates, es va fer a mitjans de febrer. Una mesura, segons va justificar la conselleria, per la demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa per reduir el calendari entre el procés de preinscripció i la matrícula. Ensenyament també va dir que l'endarreriment també havia de facilitar que un major nombre d'alumnes nouvinguts o que es trobin en situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària.

Aquest any s'incorpora, com a novetat, la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d'FP.

De moment, en aquest pròxim procés de preinscripció, els alumnes celíacs continuaran tenint 10 punts complementaris, mentre s'està a l'espera que es publiqui la resolució d'aquest any en la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula.

L'any passat, en un acte conjunt, la consellera d'Ensenyament i el síndic de greuges van anunciar que per al pròxim curs els celíacs ja no tindrien punts extres. De moment, però, es mantenen els mateixos barems que l'any passat.

 

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut