Auckland

Les dades dels usuaris de Megaupload corren el risc de ser esborrades

Les dades de 50 milions d'usuaris de Megaupload estan en perill i podrien quedar esborrades en qüestió de dies. Després del tancament de la web de descàrregues fundada per Kim Schmitz, els arxius, fotos, vídeos i altres documents s'emmagatzemen en dues companyies de hosting a qui la Megaupload ja no pot pagar perquè s'han congelat els seus fons.

RedaccióActualitzat
Les dades de milions d'usuaris de Megaupload podrien passar d'estar inaccessibles temporalment a estar-ho per sempre. Després que l'FBI tanqués el portal d'emmagatzematge i descàrregues d'arxius i detingués els seus directius acusats de pirateria i blanqueig de diners, els arxius podrien ser esborrats, segons publica la CBS.

La web fundada per Kim Dotcom, després de la detenció, va contractar dues companyies de hosting per emmagatzemar les dades dels usuaris que tenia en el seu poder: Carpathia Hosting i Cogent Communications. Però Megaupload no pot fer front al pagament d'aquests serveis i les dues companyies de hosting podrien plantejar-se començar a esborrar les dades, segons ha revelat un document sumat al cas i arxivat  diverndres per l'Oficina del Fiscal dels Estats Units. Les companyies, però, no han fet cap pronunciament públic al respecte.

L'FBI, de la seva banda, diu ara que, un cop detinguts els fundadors, ja no té dret d'accedir al contingut per preservar la informació i les dades de milions d'usuaris. Els seus agents van fer còpies d'alguns arxius, però no els van extreure físicament.

El fiscal que porta el cas ha explicat que es treballa perquè els arxius no desapareguin, tant pels interessos dels usuaris com també perquè constitueixen unes proves que voldria utilitzar la defensa de Kim Schmitz, i s'ha mostrat esperançat que hi pugui haver un acord.

Aquestes informacions sobre el destí de les dades es coneixen poc després que alguns usuaris s'hagin organitzat per recuperar les dades i demanar responsabilitats. A l'estat espanyol, uns 1.200 afectats, la majoria catalans, presentaran una demanda conjunta contra l'actuació de l'FBI, a qui acusen d'apropiació indeguda de dades privades. La denúncia la vehicula el partit polític Pirates de Catalunya.
Anar al contingut