Barcelona

Les conclusions de la Comissió del Procés Constituent: El nou full de ruta de JxSí i la CUP

El text sobre aquest nou full de ruta explicita que les lleis que s'aprovin no seran impugnables per cap tribunal i planteja que el procés constituent aglutini la participació ciutadana i que el procés culmini amb la convocatòria d'una assemblea constituent

RedaccióActualitzat

Junts pel Sí i la CUP pacten una desconnexió unilateral amb l'estat espanyol, en les conclusions de la Comissió del Procés Constituent. Deixen obert, però, com es concreta aquesta via unilateral

Les conclusions aprovades i pactades entre JxSí i la CUP plantegen un acord d'onze punts que es fonamenta principalment en tres qüestions. El primer pas és un procés participatiu de consulta a la ciutadania sobre el nou model constituent.
 



El segon seria la fase de desconnexió de l'estat espanyol, la convocatòria d'eleccions i la creació d'una assemblea constituent que redacti la nova Constitució catalana. És una fase en què caldrà incloure les aportacions fetes per la ciutadania durant el procés participatiu.
 


I la tercera fase seria el referèndum sobre la Constitució catalana.
 

 

L'acord l'han firmat Junts pel Sí i la CUP, el PP hi ha votat en contra i Catalunya Sí que es Pot només li ha donat un suport parcial. Ciutadans i el Partit Socialista no participaven en aquesta comissió.

Els populars s'han negat a "donar validesa democràtica" a un "procés que busca vulnerar l'ordenament jurídic". Des de Catalunya Sí que es Pot, han "lamentat" que el pacte de JxSí i la CUP mantingui "la unilateralitat" i ha avisat que el seu full de ruta "és per donar-se plaer" entre els independentistes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut