Pablo Casado carrega contra la LOMLOE, la coneguda com a "llei Celaá" (EFE/Ballesteros)
Pablo Casado carrega contra la LOMLOE, la coneguda com a "llei Celaá" (EFE/Ballesteros)

Les comunitats on governa el PP avancen la inscripció escolar per eludir la llei Celaá

Casado assegura que Galícia mantindrà el castellà com a llengua vehicular, "igual que el gallec"

Actualitzat

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat que les comunitats autònomes on governa el seu partit avançaran el termini d'inscripció del curs escolar 2021-2022 perquè no els afecti la nova llei educativa, la LOMLOE.

Casado ha assegurat que a les comunitats governades pel PP (Madrid, Andalusia, Múrcia, Castella i Lleó i Galícia) les famílies podran continuar "triant lliurement" l'escola per als seus fills, sigui pública o concertada.

El PP, ha dit Casado, farà "tot el possible" perquè a les comunitats amb dues llengües cooficials, com ara Galícia, amb el castellà i el gallec, es mantingui el castellà com a llengua vehicular, i que s'hi afegirà l'anglès "per passar del bilingüisme al trilingüisme cordial".

"Allà on governa el PP, les famílies podran continuar triant amb llibertat el centre educatiu que volen per als seus fills, sigui públic o concertat".

Ha criticat amb duresa la coneguda com a "llei Celaá", que ha dit que és "una mala llei", i que el seu partit "no permetrà la rebaixa de la qualitat educativa", en referència que els alumnes puguin passar de curs amb assignatures suspeses. Casado ha dit que quan el PP arribi al govern derogarà aquesta "llei injusta" i la recorrerà al Tribunal Constitucional i a les institucions europees.

 

 

 

ARXIVAT A:
PSOEPPPablo CasadoEducació
Anar al contingut