Ignacio Garriga i Santiago Abascal, en el primer míting de Vox aquesta campanya electoral (ACN)
Ignacio Garriga i Santiago Abascal, en el primer míting de Vox aquesta campanya electoral (ACN)

Les comunitats islàmiques catalanes denuncien Vox a la Fiscalia per incitació a l'odi

Les tres principals federacions islàmiques demanen a la resta de partits polítics que no utilitzin els sentiments religiosos de manera partidista en campanya

Actualitzat
TEMA:
Vox

Les comunitats islàmiques catalanes han denunciat Vox davant la Fiscalia per incitació a l'odi. La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), la Federació del Consell Islàmic de Catalunya (FCIC) i la Federació Islàmica de Catalunya (FIC), tres organitzacions que engloben el 90% de les 330 mesquites que hi ha a Catalunya, denuncien una campanya "que incita a l'odi contra l'islam i els musulmans a Catalunya i a Espanya".

Les tres entitats es refereixen als vídeos "antiislamistes" que Vox difon a les xarxes socials amb el lema "Stop islamització a Catalunya". Consideren que l'ús "irresponsable" de l'islam és "un atac al dret a la llibertat religiosa" i un "assalt a la democràcia, la justícia i la llibertat".

En l'escrit presentat a la Fiscalia, avançat pel diari "El País", les entitats denuncien vídeos que el partit d'extrema dreta ha penjat al seu canal de YouTube on es veuen imatges de l'atemptat del 17-A i s'hi fan afirmacions com "la islamització perpetrada pel separatisme ha convertit Catalunya en un perillós refugi per als jihadistes i el fonamentalisme islàmic", o bé "responsabilitzem tots els partits polítics per haver promogut la perillosa islamització de Catalunya. Des d'ERC al PP. Són culpables de la inseguretat ciutadana i la degradació dels barris catalans."

 

Simpatitzants de Vox en una manifestació a la plaça de Sant Jaume, el dia de la Constitució
Simpatitzants de Vox en una manifestació a la plaça de Sant Jaume, el Dia de la Constitució (ACN / Aina Martí)

 

Les associacions qualifiquen d'"acte bàrbar" el fet de "vincular l'islam i els musulmans al terrorisme" i creuen que l'únic que fa és "alimentar el racisme, la xenofòbia i l'odi als musulmans":

"No diferencien nítidament entre les persones musulmanes que viuen i conviuen amb normalitat el seu dia a dia a Catalunya i les persones terroristes que van cometre els terribles atemptats, fet que proporciona una visió distorsionada i esbiaixada de la realitat dels musulmans a Catalunya, als quals es representa com a estrangers perillosos, sospitosos o potencialment terroristes."

A banda, també denuncien que al vídeo hi apareixen imatges que no són de Catalunya, com el de dones vestides amb burca o nicab. Consideren que es difon en plena campanya electoral per "generar un clima de por en l'opinió pública sobre la comunitat musulmana i els partits que presumptament la fomenten" amb l'objectiu d'obtenir "el màxim nombre de vots". Aquesta estratègia, segons les associacions, "provoca l'estigmatització de les persones musulmanes a Catalunya".

A la resta dels partits polítics, les comunitats islàmiques els demanen que respectin els principis de llibertat i consciència religiosa i no utilitzin els sentiments religiosos de manera partidista.

ARXIVAT A:
Vox Racisme Extrema dreta Islam Islamofòbia
Anar al contingut