Les comarques de Girona treballen per tornar a la normalitat després de la llevantada

A Figueres, una cinquantena de veïns han hagut de dormir fora de casa, tot i que ja hi han pogut tornar

RedaccióActualitzat

Després dels aiguats d'aquest cap de setmana, les comarques gironines intenten recuperar la normalitat tot i que hi ha zones que han quedat molt afectades per les pluges, sobretot a l'Alt Empordà.

Els Bombers de la Generalitat han rebut la matinada d'aquest dilluns prop d'una quarantena d'avisos, sobretot en aquesta àrea. Durant tot l'episodi de llevantada s'han registrat fins a 600 trucades a emergències.

 

 

A Figueres és on ha plogut més, amb 250 litres per metre quadrat en dos dies, la meitat del que hi plou en un any. Aquest diumenge s'han hagut d'evacuar uns quaranta veïns de la zona dels voltants del camp de futbol municipal i el consistori ha decidit suspendre les classes aquest dilluns. Els centres, però, estaran oberts en cas que hi hagi pares que necessitin deixar-hi els nens.

Els veïns evacuats retiren fang i aigua de casa

La pitjor part se l'ha endut la zona de Vilatenim, a prop del camp del Figueres, que ha quedat inundada pel desbordament del riu Manol. Els veïns s'han acostat de nou aquest matí a casa seva per treure'n el fang i l'aigua.

 

La prioritat és desaiguar els baixos que van quedar negats d'aigua. La majoria dels veïns han passat la nit a casa de familiars i 7 persones han anat a hotels. També hi ha 21 persones amb discapacitat de la residència Les Acàcies que s'estan a l'Hospital de Figueres. La resta dels 41 usuaris van anar a casa de familiars.

Desactivada l'alerta de l'Inuncat

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut