Tornen els castells després d'un any i mig amb la vista posada en Santa Tecla

Amb mascareta i test d'antígens previ, les quatre colles de Tarragona fan el primer assaig de la temporada post-Covid abans de la Diada de Santa Tecla

Actualitzat

La relaxació de les mesures de prevenció per la Covid han arribat al món casteller després que aquesta setmana el PROCICAT ha autoritzat reunions d'un màxim de 160 castellers sempre que tinguin la pauta completa de vacunació i portin mascareta. Unes mesures que han permès que les colles castelleres tornin als assajos per primer cop des del març de 2020.

També s'ha fet una primera construcció en plaça. Han estat els Castellers d'Esplugues, que divendres van descarregar un 3 de 6 a les festes de Sant Mateu.

Amb el públic assegut i amb distància de seguretat, els Castellers d'Esplugues van descarregar divendres a plaça el primer castell post-pandèmia
Amb el públic assegut i amb distància de seguretat, els Castellers d'Esplugues van descarregar divendres a plaça el primer castell postpandèmia

Els castellers de Vilafranca han fet aquest dissabte una actuació completa en què han participat 140 castellers. Han descarregat un 3 de 7, un 4 de 7 amb pilar i han tancat l'actuació amb un pilar de 5 i quatre pilars de 4.

Els Castellers de Vilafranca fan la primera actuació completa després de gairebé dos anys d'aturada (ACN/Maria Asmarat)
Els Castellers de Vilafranca fan la primera actuació completa després de gairebé dos anys d'aturada (ACN/Maria Asmarat)

Però el plat fort serà aquest dijous, a Tarragona, amb la diada de Santa Tecla.

Moltes colles van fer aquest divendres el primer assaig postpandèmia. Ha estat un any i mig d'aturada forçosa en què la canalla ha crescut. Ara, amb la represa, replantejar i formar els més petits en les noves posicions serà un dels reptes de les colles.

 

Les quatre colles de Tarragona van començar l'assaig fent testos d'antígens, perquè participen en un estudi que vol demostrar que els castells són segurs. De moment, en els 416 testos fets, cap resultat positiu.

 

Els integrants de les colles creuen que la diada d'aquest any serà "més especial que mai, per tot el que ha passat".

Santa Tecla també servirà per veure en quin grau ha afectat la pandèmia al món casteller, després d'anys de molta exigència.

 

Entre els castellers i les castelleres hi ha moltes ganes de tornar a trobar-se tots plegats i totes plegades als assajos. Reconeixen que serà difícil recuperar l'altíssim nivell d'abans de la Covid, però amb l'esforç de tothom serà possible.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus CastellersCovid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut