Barcelona

Les colles castelleres reprenen l'activitat després de la mort de la nena dels Capgrossos i algunes ja han fet servir el casc

L'activitat de les colles castelleres s'ha reprès aquest cap de setmana després de la mort, el 4 d'agost passat, de la nena de 12 anys Mariona G., membre de la colla dels Capgrossos de Mataró, com a conseqüència de les ferides provocades per la caiguda des d'un castell. Després d'una setmana d'inactivitat com a senyal de dol, la Colla Jove i la Vella dels Xiquets de Valls han estat les primeres a actuar, dissabte, plegades a Vallmoll. Les dues colles van fer els castells sense el polèmic casc de protecció per als més petits. En canvi de les tres colles castelleres que diumenge van protagonitzar la jornada a Llorenç del Penedès, dues van optar per fer pujar enxanetes i aixecadors amb casc.

Actualitzat

La utilitat d'adoptar el casc a les colles castelleres ha estat a la primera línia del debat des de la mort de la castellera de Mataró. Els Castellers d'Altafulla i els Nois de la Torre van ser els primers a actuar amb casc, una mesura de protecció que fa que els nens pugin "psicològicament més segurs", però que presenta alguns inconvenients com que els tapi les orelles i no puguin sentir bé les instruccions, segons afirma el cap de colla dels d'Altafulla, Joan Albert Blanch.

Precisament, la Generalitat i la Coordinadora Castellera de Catalunya han encarregat un estudi per avaluar els beneficis i inconvenients de l'ús d'aquests cascos per part dels més petits, un projecte que durarà com a mínim un any i en el qual participen la majoria de les agrupacions castelleres del país. Els 55 integrants de la coordinadora es van reunir ahir a Terrassa amb l'objectiu de posar en comú els principals dubtes i preguntes sobre la seguretat dels castellers.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut