Els jugadors del Barça celebren un gol en una imatge d'arxiu (Reuters)
Barça

Les claus del ressorgiment del Barça

Analitzem quins han estat els factors que han influït a l'hora d'esvair els dubtes que va generar l'equip de Valverde a l'inici de temporada

Xavi LemusActualitzat

El Barça sembla que ha aconseguit deixar enrere el joc irregular que va tenir a l'inici de Lliga i que va generar certs dubtes. En les cinc primeres jornades del campionat domèstic, els blaugranes van sumar dues derrotes, dues victòries i un empat. Ara bé, la desfeta al camp del Granada va ser un punt d'inflexió, i és que, en els tres partits següents, els de Valverde han encadenat tres victòries consecutives, contra el Vila-real, el Getafe i el Sevilla, i s'han catapultat de la vuitena a la segona posició de la classificació, només superats pel Reial Madrid. Analitzem les claus del ressorgiment del Barça:

 

El fortí

En el començament de temporada, el Camp Nou s'ha convertit en garantia de triomf blaugrana. Tant a la Lliga com a la Champions, tots els partits que el conjunt de Valverde ha jugat com a local han acabat en victòria. I, en molts dels casos, amb golejada inclosa. Malgrat que en alguns d'aquests enfrontaments el Barça ha tingut moments de patiment, el poder ofensiu dels davanters blaugranes els ha permès derrotar tots els rivals.

 

La seguretat

Una altra de les claus del ressorgiment ha passat per les mans del porter blaugrana. Quan el Barça l'ha necessitat, Ter Stegen ha fet parades de mèrit que han permès a l'equip sobreviure en situacions complicades. En els últims quatre partits guanyats de manera consecutiva, l'equip ha fet 10 gols i tan sols n'ha encaixat 2. I aquí, la figura del seu porter ha estat decisiva.

 

El retorn dels cracs

Un altre dels noms propis d'aquest bon moment blaugrana és el del seu davanter centre, Luis Suárez. És el màxim golejador culer a la Lliga i a la Champions, i fa tres partits consecutius que marca. Al seu costat, torna també a engegar motors Leo Messi. Les lesions han marcat el seu començament de temporada, però ja s'ha estrenat com a golejador i va recuperant el seu millor estat de forma.

 

Les alternatives al mig del camp

Dues peces de Valverde fins ara intocables al mig del camp, Rakitic i Sergio Busquets, han deixat de ser-ho, especialment el jugador croat, que està tenint molt poc protagonisme. El tècnic blaugrana aprofita el fitxatge de Frenkie de Jong, que ja ha donat mostres de la seva gran qualitat, i un Arthur més madur per oxigenar el joc blaugrana de construcció. I quan necessita revolucionar els partits confia en Arturo Vidal. Més alternatives per afrontar els partits que necessiten receptes diferents.

Anar al contingut