Les classes teòriques a la universitat seran online a partir de dijous
Amb la mesura, que no agrada als estudiants, es pretén reduir la mobilitat i, en conseqüència, els contagis
Les classes teòriques a la universitat seran online a partir de dijous

Les classes teòriques a la universitat seran online a partir de dijous

Amb la mesura, que no agrada als estudiants, es pretén reduir la mobilitat i, en conseqüència, els contagis

Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Classe presencial en una facultat a Barcelona (Europa Press)

Les universitats suspendran les classes presencials a partir de dijous, 15 d'octubre. Ho han consensuat les dotze universitats catalanes amb el govern amb l'objectiu de contribuir a contenir els contagis de coronavirus a Catalunya.

Només estaran autoritzats a anar al centre els estudiants que hagin de fer pràctiques o activitat de recerca, la resta hauran de seguir el curs des de casa; una mesura que, en principi, i a l'espera del comunitat oficial, durarà quinze dies.

L'Agència de Salut Pública ha reiterat que les universitats són segures però que l'objectiu de reduir temporalment la docència presencial és aconseguir la disminució de l'activitat qie comportat, com la mobilitat de les persones.

L'acord arriba després que diumenge el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va anunciar que convindria que les classes fossin virtuals durant els pròxims 15 dies.

La majoria de les universitats han confirmat que dijous entrarà en vigor la mesura pactada amb Salut.

 

 

 

 

 

 

En el cas de la UAB, la presencialitat al campus es reduirà un 75 per cent respecte a un curs normal, i passarà de 22.000 a 5.000 persones al dia. La mesura afecta les classes teòriques, però no les pràctiques ni les activitats de recerca, i la universitat estudia mantenir la presencialitat dels alumnes de primer, que amb prou feines fa una setmana que han començat les classes.

La rectora Margarita Arboix ha assegurat que durant "quinze dies intentarem fer tot el possible". Però ha afegit que "Salut és plenament conscient que aquest no és l'element fonamental".


Oposició frontal dels estudiants

Els estudiants rebutgen la mesura i denuncien que l'activitat presencial ja està molt limitada aquest curs. Consideren que no es té en compte la despesa que suposa per a les famílies que puguin mantenir els estudis i remarquen que han pagat per cursar assignatures presencials.

Així s'ha expressat Anna Clua, la portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, als micròfons de Catalunya Ràdio:

"Els estudiants no estem generant capital ni economia a curt termini i, per tant, és molt més fàcil fer que es quedin a casa els estudiants que altres sectors on sí que hi ha focus de contagis. Salut no aporta cap dada empírica a l'hora de justificar aquesta necessitat de tornar a un model pràcticament cent per cent online."


Aquesta mesura afecta directament la jornada de vaga convocada el 21 d'octubre a les universitats.

Els estudiants asseguren que la mantindran, mentre que les universitats diuen que s'haurà de canviar de data.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Universitat Educació

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut