Les Castelleres de Vilafranca creen una comissió per prevenir abusos masclistes

Actualitzat

La dona s'ha incorporat a poc a poc als castellers, un món on els homes predominen, però no a qualsevol preu. Enmig de totes les reivindicacions que es fan arreu per evitar els abusos masclistes, els castellers no es volen quedar enrere.

Per aquest motiu les dones de la colla dels Castellers de Vilafranca han impulsat la Comissió Feminista, per detectar conductes masclistes i conscienciar la colla perquè no es repeteixin.

L'equip tècnic i directiu ha expressat el seu màxim suport i col·laboració, ja que volen que la colla sigui un referent en la lluita contra la violència masclista en tots els àmbits.

Clara Sorribes, de la comissió feminista dels Castellers de Vilafranca, creu que les coses han canviat, però no suficient:

"Hi ha contacte, això no ens ho treu ningú, però, a vegades, sents que el contacte, a vegades, va més enllà del que hauria de ser."

"Hi ha gent que no se n'adona o creu que aquest problema no existeix. El primer que hem de fer és fer molt visible el problema que la gent se n'adoni que realment això passa."

Els Verds no dubten que han arribat tan lluny per la participació de les dones. Hi ha dones en totes les posicions dels castells. Però, en setanta anys d'història, mai no hi ha hagut ni una presidenta ni una cap de colla.

Per a Toni Bach, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, tot el que s'ha de normalitzar a la societat també ho ha de fer als castellers.

"És important que en una colla surti una comissió que comenci a fer dinàmiques que normalitzin el que s'hauria de normalitzar la societat."

També treballen per reivindicar els drets de les dones altres colles com la Jove de Barcelona, els Capgrossos de Mataró, els Bandarres del Poble Sec o els Castellers de la Sagrada Família.

ARXIVAT A:
CastellersFeminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut