Les cases de colònies i albergs: "La Covid-19 arriba en el pitjor moment possible"

El sector parla de "situació traumàtica" i demana un tracte específic arran de l'aturada en sec que els ha suposat el tancament de les escoles

Rosa Talamàs TapiolasActualitzat

El tancament de les escoles, des del 13 de març, ha suposat l'aturada en sec de l'activitat dels albergs i les cases de colònies quan la temporada acabava de començar.

Werner Estellé, president Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya, ho explica sense embuts:

"Aquesta Covid-19 ens ve a buscar en el pitjor moment possible"


La temporada forta és ara, durant la primavera, per a les cases de colònies i els albergs, i la majoria consideren que aquest any no treballaran gens.

La Yose Merino, responsable de la casa de colònies Ridolaina, a Bellver de Cerdanya, parla de "situació traumàtica" i explica el doble problema que els suposa.

"Està claríssim que és una situació traumàtica per a tothom: ens trobem que no tenim i ingressos, i que, a més, aquestes escoles que ens estan anul·lant ens demanen el retorn de les bestretes"


Un avançament de diners -que en la majoria dels casos és el 30 per cent de l'import total- que moltes cases ja han invertit en obres de millora.

Per això, algunes ja estan mirant, amb les escoles, de passar al setembre l'activitat prevista per a aquestes setmanes. Caldrà veure si és possible.

 

 


Hi ha propietaris, com el Pep Casals, de la casa de colònies Cal Candi, de Vilada -que els caps de setmana funciona com a restaurant-, que es mostren una mica optimistes i confien que podran treballar durant l'estiu.

El sector, en qualsevol cas, arran d'aquesta aturada que els ha deixat sense ingressos, demana a l'administració un tracte específic per a aquest tipus de negocis.

 

 


I recorda que donen feina a uns 3.000 professionals en zones amb un alt risc de despoblament.

Zones on expliquen que aquestes setmanes, sense canalla i amb un silenci fins ara gens habitual, els ocells han canviat la manera de cantar.

Canten més fort i sembla que n'hi hagi més, diuen, però això no evita que molts responsables de cases de colònies tinguin un sentiment estrany i trist en veure les instal·lacions buides de gent.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut