Canàries contracta una pòlissa per pagar als turistes les despeses de la Covid-19
Un grup de turistes en una embarcació a Arguineguín, a l'illa de Gran Canària (EFE/Ángel Medina)

Canàries contracta una pòlissa per pagar als turistes les despeses de la Covid-19

És la primera comunitat autònoma que assumeix els costos d'hospitalització, quarantena i repatriació a causa del coronavirus

Juli Rodés AlmerActualitzat

Les Canàries seran el primer territori d'Espanya que oferirà una pòlissa Covid als turistes que s'hi desplacin per passar les vacances.

Entrarà en vigor aquesta mateixa setmana i cobrirà totes les possibles despeses derivades del coronavirus, com les factures mèdiques, la prolongació de l'estada per quarantena o la repatriació.

La pòlissa ha estat possible gràcies un acord de la Conselleria de Turisme de les Canàries amb la companyia asseguradora AXA.

D'aquesta manera, el govern de l'arxipèlag mira de blindar el turisme, que és una important font d'ingressos.

La consellera de Turisme, Yaiza Castilla, ha remarcat que amb aquesta pòlissa "les illes Canàries avancen encara més en el seu compromís de reforçar i augmentar la seguretat i la tranquil·litat dels turistes".

 

Una terrassa d'un bar de l'illa de La Gomera (EFE/Violeta Mesa)


Segons un comunicat fet públic per Turisme, la pòlissa cobreix tant els turistes estrangers com els espanyols, inclosos els procedents de les Canàries.

En quedarien excloses les persones que ja sabien que estaven contagiades de Covid-19 abans de desplaçar-se per fer turisme a les Canàries.


La mascareta, només en espais tancats

Aquesta setmana, d'altra banda, l'ús de la mascareta ha passat a ser obligatori a tots els espais tancats d'ús públic, amb independència que s'hi pugui mantenir la distància de seguretat d'un metre i mig.

Les Canàries és l'única comunitat en què la mascareta no és obligatòria a l'aire lliure si es pot mantenir la distància de seguretat.

A més, el seu us tampoc no és obligatori a les platges.


Fins a 14 brots actius

Segons l'últim recompte, a les Canàries hi ha actualment 14 brots actius amb un total de 151 positius, 17 dels quals detectats en les últimes 24 hores.

Sis brots són a Tenerife, a Gran Canària n'hi ha sis més, a Lanzarote un i a Fuerteventura un altre.

A més, es fa el seguiment de 475 contactes.

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaTurisme
Anar al contingut