La Graciosa, vuitena illa de les Canàries (WikimediaCommons)
La Graciosa, vuitena illa de les Canàries (WikimediaCommons)
La Graciosa

Les Canàries ja tenen vuit illes: La Graciosa puja d'estatus

La Graciosa s'afegeix a les altres set illes habitades: Gran Canària, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro i Tenerife

Actualitzat

L'arxipèlag de les Canàries ja no consta de set illes, com ens feien estudiar a les classes de geografia de l'escola, ara ja en són vuit. A la llista hi hem d'afegir l'illa de La Graciosa com a vuitena illa canària habitada. Passa de dependre de Lanzarote a ser independent.

Després que a aquest dimarts el Senat, a través de la Comissió General de Comunitats Autònomes, ha aprovat per unanimitat que es declari La Graciosa vuitena illa habitada de l'arxipèlag canari, només falta que es modifiqui l'Estatut d'Autonomia de les Canàries perquè sigui una realitat.

La moció presentada pel PP, que segons el senador Joel Delgado "surt d'una proposta de la gent, del carrer", va tenir el suport de totes les forces polítiques representades al Senat.

El senador socialista Julio Cruz va reclamar que no només canviï la condició de lloc habitat, sinó la protecció mediambiental de l'illa, on hi ha polèmica pels serveis i la gestió del territori.

"Hi ha problemes de turisme, de mobilitat, de gestió de residus, energies, activitat ramadera. S'han de compatibilitzar d'una manera important i clara els interessos mediambientals i els dels seus habitants."

 

 

La Graciosa

A l'illa hi viuen actualment unes 750 persones i fa uns 150 anys que està habitada. Els seus habitants fa més de quinze anys que reclamen ser reconeguts i tenir la seva pròpia administració.

Situada al nord de Lanzarote, de la qual depenia fins ara, té una superfície de poc més de 29 km2, amb quatre formacions volcàniques, i una alçada de 266 metres.

S'hi arriba per mar, tot i que té un heliport. Hi ha dues poblacions: la Caleta de Sebo, capital de l'illa, i Casas de Pedro Barba. L'activitat econòmica se centra en el turisme i la pesca. És un destí preferit per surfistes i submarinistes que van a l'illa d'arreu del món.

 

 

Anar al contingut