Les Canàries exigiran als turistes un test de Covid negatiu allà on s'allotgin

El govern canari preveu tenir la mesura aprovada aquesta setmana

AgènciesActualitzat

El govern de les illes Canàries exigirà als turistes nacionals i internacionals un certificat de realització d'un test de Covid-19 amb resultat negatiu per entrar a les illes, sense el qual no permetrà que s'allotgin en cap establiment turístic.

Per contra, les illes Canàries és l'única comunitat exempta del toc de queda que s'aplica a la resta d'Espanya.

L'executiu canari ha trobat l'oposició d'institucions espanyoles i europees a la petició de certificats anti-Covid en origen. Però creu que restringint el dret d'admissió aconseguirà mantenir els actuals nivells baixos de contagi del coronavirus que li permeten rebre turistes amb seguretat.

Les persones que vulguin aconseguir allotjament hauran de presentar una PCR o un test d'antígens negatiu, fets com a màxim 72 hores abans de l'arribada. Es preveu que la normativa s'aprovi aquesta setmana.

Després de la reunió del consell assessor, el president del govern canari, Ángel Víctor Torres, i la consellera de Turisme, Yaiza Castilla, han avançat les línies principals d'un decret llei que volen aprovar aquesta setmana, si és possible aquest mateix dimarts.

Segons ha explicat la consellera, es tractaria de reformar les lleis autonòmiques d'ordenació turística i d'activitats classificades i espectacles públics, per garantir un turisme segur i el dret a la informació per evitar reclamacions.

Per això, s'exigirà als turistes nacionals i estrangers un certificat de resultat negatiu de la prova de Covid-19 realitzada en un termini no superior a entre 48 i 72 hores prèvies a l'arribada a la seva destinació, que serà exigible per poder accedir a un allotjament turístic com un hotel, apartament o habitatge vacacional.

En cas que no es presenti aquest document, no es podrà accedir a l'allotjament turístic i s'instarà la persona a fer-se la prova en un centre sanitari o en un laboratori, assumint-ne el cost.

A través d'aquests canvis, i via dret d'accés als establiments turístics, per una banda, i via dret dels usuaris a la informació veraç prèvia sobre les seves condicions d'accés, de l'altra, es busca garantir que, per motius sanitaris i amb la finalitat de limitar l'impacte en la salut de les persones, el client hagi de demostrar amb el resultat d'una prova que està lliure de coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut