Barcelona

Les càmeres de Google "naveguen" per Barcelona per captar imatges per al seu servei Street View

Les polèmiques càmeres de Google ja han arribat a Barcelona. Vehicles del gegant informàtic s'han passejat aquest dilluns per la ciutat, segons ha informat el diari "El Periódico", fotografiant escenes de la via pública, i no ho han fet només a Barcelona; també han fet instantànies de Madrid, València i Sevilla. La polèmica està servida. Molts critiquen aquesta pràctica perquè consideren que vulnera el dret a la intimitat, ja que, sense voler-ho, persones anònimes podran veure aviat les seves fotos per internet. Des del 3cat24.cat et proposem un repte: anar a la caça de les càmeres de Google. Quan aquests dies passegis pels carrers fixa't bé si veus el cotxe de Google i digue'ns on és. I per què no? Si ho aconsegueixes, fes-li una foto i envia'ns-la a elmeu3cat24@tv3.cat.

Actualitzat

El polèmic servei Street View del cercador més consultat del món, Google, permet veure milers de fotografies de diferents ciutats. Es tracta de fotos a peu de carrer que ensenyen escenes quotidianes, façanes, el que sigui, inclosos ciutadans anònims. De moment, el servei, que forma part de l'atles virtual Google Maps, ofereix només imatges de trenta ciutats dels Estats Units, on ja els ha causat alguns problemes.

El cercador més popular, però, ja prepara el llançament a Europa. Deu ser per això que els ha tocat el torn a Barcelona, Sevilla, Madrid i València. I és que, segons van assegurar fonts de la companyia a "El Periódico", tres vehicles s'han dedicat aquest dilluns a fer fotografies dels carrers de la ciutat; carrers com el passeig de Sant Joan, el carrer Marina o la Gran Via.

Els vehicles, que intenten passar desapercebuts, duen un petit logotip de Google i una càmera subjectada a un pal, al sostre del vehicle. Curiosament, a ells sembla que no els agrada que els facin fotos. Almenys, el conductor d'un dels vehicles que prenia instantànies de Madrid aquest dilluns s'ha montrat contrariat quan va veure que un mitjà de comunicació li feia una foto. Tot plegat, prova el secretisme amb què Google està portant tot aquest afer.

Per tot plegat, aquests dies el 3cat24 t'anima a anar a la caça de les càmeres de Google. Si aquests dies et trobes alguna d'aquestes càmeres per la teva ciutat, no dubtis a explicar-nos on l'has vist. I si a més aconsegueixes fotografiar-la tu abans que ho faci ella, envia'ns la teva imatge a elmeu3cat24@tv3.cat.

Anar al contingut