Granada

Les caixes d'estalvis espanyoles pronostiquen que el 2010 serà l'any més dur

L'any 2010 serà el més dur del període de crisi econòmica, segons el pronòstic que ha fet el president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis, Juan Ramón Quintás. L'opinió es fonamenta en les baixades històriques dels tipus d'interès, que redueixen el marge de benefici de les entitats, i en la previsió que continuarà augmentant la taxa d'atur i, en conseqüència, la morositat.

Actualitzat
En una roda de premsa a Granada, el president de la CECA ha admès que les caixes han treballat amb una comoditat relativa durant el primer semestre del 2009, però ha afegit que els problemes "no s'ha evaporat". L'economia "es contreu" i continua generant atur, "cosa que implica més morositat i deteriorament de les entitats financeres," ha subratllat.

En la mateixa línia que l'OCDE, Quintás ha afirmat que l'economia espanyola es recuperarà més lentament que la d'altres països "perquè hem perdut competitivitat durant els últims 15 anys" i ha remarcat que la concessió de crèdits dependrà del bon funcionament de l'economia.
Anar al contingut