Barcelona

Les caixes de Catalunya, Manresa i Tarragona i els sindicats acorden 1.300 acomiadaments

Els sindicats i les direccions de les entitats implicades en el procés de fusió de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa han arribat a "un principi d'acord" per a la supressió de 1.300 llocs de treball i 395 oficines, després d'una reunió negociadora. Tot i que els sindicats han rebutjat qualificar-ho de principi d'acord, han reconegut les posicions s'han "aproximant bastant". La reducció de llocs de treball es repartirà en prejubilacions i baixes incentivades, i el tancament d'oficines serà de 395 "en una primera fase", mentre que la resta, fins a les 500 inicialment plantejades, comptarà amb un termini de dos anys per sortir de pèrdues i evitar la clausura.

Actualitzat
La xifra de 1.300 acomiadaments i 395 oficines se situa molt per sota dels 1.800 llocs de treball a suprimir i les 500 oficines a tancar, anunciades inicialment. Aquest principi d'acord haurà de ratificar-se pròximament per les parts, cosa que permetrà portar a terme la fusió que crearà la cinquena caixa d'Espanya per volum d'actius.

El principi d'acord suposa que les parts es donen dos anys de termini perquè un grup d'oficines que ara són deficitàries aconsegueixin el llindar de rendibilitat requerit perquè no entrin dins de l'ajustament previst. A més, hi haurà altres baixes que no depenguin estrictament de les prejubilacions, però dependran, com les prejubilacions, de manera estricta de la voluntarietat dels treballadors afectats.

Com les persones que podrien prejubilar-se en els propers tres anys sumen 1.400, el principi d'acord aconseguit dóna a les parts un bon marge de flexibilitat per dur-lo a terme de manera no traumàtica, segons fonts sindicals. A més, s'han millorat les condicions per les prejubilacions i les baixes incentivades i s'ha atorgat l'equiparació laboral de les tres entitats, si bé aquesta es durà a terme de manera gradual.
Anar al contingut