Londres

Les cabines de bronzejat són declarades cancerígenes

Les cabines de bronzejat han estat declarades cancerígenes. L'Agència Internacional per a la Investigació del Càncer (IARC) ha decidit elevar fins al nivell màxim el risc que suposen aquestes cabines de rajos ultraviolats per a la salut humana. L'organisme qualifica aquests aparells de "cancerígens per als humans" i els ha situat en la categoria de risc 1. Així ho publica la prestigiosa revista britànica "The Lancet Oncology" en un número especial. Fins ara, l'ús d'aquestes cabines formava part del grup 2, que les considerava com a "possiblement cancerígenes".

Actualitzat
Les cabines de bronzejat han passat a ser considerades oficialment "cancerígenes per als humans". Els científics de l'Agència Internacional per a la Investigació del Càncer (IARC) creu que l'ús dels aparells de rajos ultraviolats comporten un gran risc de desenvolupar un càncer de pell. Els investigadors adverteixen que tot i que es cregui el contrari, totes les radiacions de rajos ultraviolats són igual de perilloses.

El científics adverteixen que les cabines de bronzejat provoquen la mutació genètica que causa l'aparició del melanoma, un tumor cutani especialment agressiu i responsable del 75% de les morts que es produeixen a l'any com a conseqüència del càncer de pell. Per això, l'organisme ha decidit incloure aquests dispositius dins la categoria de risc 1, la de més perillositat, i treure-la del grup 2 on estava fins ara, que les anomenava "possiblement cancerígens".

Segons els seus estudis, una exposició continuada als rajos UVA abans dels 30 anys fa créixer un 75% el risc de càncer de pell, i també dels ulls.

A més del melanoma cutani, els experts del IARC alerten que buscar un bronzejat ràpid en aquests aparells pot provocar tumors oculars.
Anar al contingut