Una noia amb una bossa de paper de Zara, el mes de gener a Badajoz (Europa Press/Javier Pulpo)
Una noia amb una bossa de paper de Zara, el mes de gener a Badajoz (Europa Press/Javier Pulpo)

Les botigues del grup Inditex com Zara, Bershka o Oysho fan pagar per totes les bosses

La mesura, que s'implementa a les 1.400 botigues que el grup té a Espanya, es vol estendre a la resta de països on és present

AgènciesActualitzat

Des d'aquest dilluns, les 1.400 botigues que el grup Inditex té a Espanya cobren les bosses, també les de paper. La mesura, que ja estava en vigor a Alemanya, s'implanta ara a Espanya.

L'empresa emmarca la decisió en les polítiques a favor de la sostenibilitat. Els diners que s'obtinguin del cobrament de les bosses es destinaran a projectes mediambientals, segons avança el diari Expansión.

En aquest aspecte, a la pàgina web, Inditex posa èmfasi en l'eliminació de les bosses de plàstic que va dur a terme l'any passat, substituïdes per les de paper reciclat. A més, també destaca la implantació del sistema de rebuts ticketless (sense paper) en les comandes online.

Una jove passa per davant d'una botiga Bershka a Madrid
Una jove passa per davant d'una botiga Bershka a Madrid (Europa Press/Marta Fernández)


Dins del grup Inditex hi ha marques com Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Lefties o Oysho, entre d'altres.

La companyia posa en marxa el pagament de les bosses a totes les cadenes, amb un preu de 10 cèntims les bosses i 20 cèntims els sobres. L'excepció són les bosses grosses de Lefties, que costaran 15 cèntims, i les de Massimo Dutti, que en costaran 35.

Inditex preveu estendre progressivament aquesta mesura a tots els països on és present. A partir de la setmana que ve, el cobrament de les bosses s'aplicarà a les botigues que el grup té a Àustria i Bèlgica.

Rezero, la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, espera que sigui un exemple a seguir. S'hi ha referit la seva portaveu, Rosa Garcia, que hi afegeix que demana a Inditex que també elimini tots els plàstics i productes sintètics que inclouen les seves peces de roba:

"Hi ha una falsa idea que podem substituir pel paper i som més verds, més ecos, però estem perpetuant la cultura de l'usar i llençar i no som conscients de la petjada ecològica que això té."

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologia
Anar al contingut