Les botigues de proximitat s'emporten les primeres vendes de la reactivació
Les grans empreses del sector comercial demanen un pacte per obrir diumenges i festius durant aquest any
Les botigues de proximitat s'emporten les primeres vendes de la reactivació

Les botigues de proximitat s'emporten les primeres vendes de la reactivació

Les grans empreses del sector comercial demanen un pacte per obrir diumenges i festius durant aquest any

Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Pla mitjà d'una dependenta d'una botiga de Girona planxant la roba durant el primer dia de reobertura en la fase 1 el 18 de maig de 2020 (…

Les xifres de vendes del comerç es van recuperant des que van tornar a obrir les botigues el mes passat. Però la recuperació va per barris i fins ara les botigues de proximitat han sortit guanyant per la resistència de la gent a fer desplaçaments.

Pot ser per això les grans empreses del sector comercial demanen un pacte per obrir diumenges i festius durant aquest any. L'objectiu és refer-se de més de noranta dies de tancament pel coronavirus.

 

El president de l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged), Alfonso Merry del Val, ha sol·licitat en la cimera d'empresaris que s'està fent aquests dies un "gran compromís nacional" per dinamitzar el consum.

"Hem de prendre mesures excepcionals per a recuperar, -ha dit- encara que sigui en part, aquesta gran pèrdua d'activitat i ocupació que repercuteix directament també en la nostra indústria. Creiem que és raonable impulsar un gran pacte per a ampliar horaris d'obertura a diumenges i festius durant el 2020."

Centre a mig gas

Comerciants del centre de Barcelona com les Sabateries Cases asseguren que el centre de Barcelona no ha notat la reactivació que s'està vivint en els barris de la ciutat.

"En l'anomenada zona Premium del centre -explica Jordi Casas- està costant molt. Primer perquè no hi ha turistes i després perquè l'activitat normal d'oficines i de gent que treballa als voltants tampoc ha tornat encara."

 

En altres zones menys dependents del turisme, en canvi, noten la reactivació. És el cas del barri de Sant Antoni, on les botigues van recuperant clientela, segons el president de l'associació de comerciants Sant Antoni Comerç, Enric Bernaus.

"Nosaltres, des de l'11 de maig que vam obrir, -afirma Bernaus- hem tingut unes vendes més importants que l'any passat durant aquesta època. Els comerciants de la zona han vist com la facturació creixia entre un 20% i un 25% aquests 15 dies."

Pla general de la botiga de Mas Corcó de Manlleu. (Horitzontal)
 

Al carrer Major de Terrassa, moltes botigues han anat sumant clientela a mesura que han passat els dies des de l'obertura dels comerços.
És el mateix que està passant en altres ciutats que tenen una demanda pròxima important, com Sabadell o Girona.

El problema del centre de Barcelona també el pateixen altres capitals que depenen de la demanda que normalment els farien els pobles del voltant. Reus, Vic, Manresa o Lleida es ressenten de la tendència actual d'evitar desplaçaments i premiar la proximitat.
ARXIVAT A:
Coronavirus Comerç

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut