Tòquio

Les borses europees arrosseguen les asiàtiques en l'espiral negativa

RedaccióActualitzat

Les borses asiàtiques han reflectit aquesta matinada el pànic venedor de dijous als mercats europeus, que es van tornar a ensorrar per por d'una altra crisi bancària i d'una nova recessió mundial.

La borsa de Tòquio ha caigut un 4,8%, i s'ha quedat a 14.950 punts, el mínim des de l'octubre del 2014. Les altres places asiàtiques també han obert a la baixa, tot i que amb més moderació.

A Europa, l'Ibex-35 de la borsa espanyola es va ensorrar dijous un 4'8 per cent, la caiguda més important des de l'agost de l'any passat. Bankia, el BBVA i el Santander, amb pèrdues del 7 per cent, van liderar les ordres de venda. Londres va recular un 2,3, París, un 4, Frankfurt, un 3 i Milà, un 5,6. A Nova York, Wall Street també va registrar pèrdues, però es va salvar de l'enfonsament. El Dow Jones va caure un 1'6.

Europa repunta

Després del daltabaix, les borses europees intenten recuperar posicions. Han obert en verd i es mantenen els guanys, encara que més reduïts. L'Ibex 35, que ahir va perdre prop del 5%, guanya ara un 1% i se situa per sobre dels 7.800 punts.

També pugen la resta de principals places europees: París guanya un 1,1, Frankfurt, un 1,3 i Londres, un 1,4%. Al mercat del deute públic, la prima de risc es manté tensionada i s'acosta als 160 punts bàsics.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut