Madrid

Les borses espanyoles esmorteeixen la davallada de dimarts però tornen a tancar amb pèrdues

L'endemà de la caiguda més important dels últims 3 anys, aquest dimecres l'Ibex-35 espanyol encara s'ha mogut en números vermells, tot i que amb més moderació, i ha tancat amb una caiguda de l'1,11%. Els experts ho consideren una correcció del mercat perquè els preus de les accions havien pujat molt. Endesa, que ha estat suspesa al mercat durant tot el matí, ha tornat a cotitzar a les tres del migdia amb una caiguda del 0,31%.

Actualitzat
El mercat borsari en general i les elèctriques en particular han partit aquest dimecres perjudicades per l'acumulació de diversos factors negatius. La caiguda dimarts del parquet xinès de Xangai i les males notícies per a l'economia nord-americana han estat els desencadenants de la recollida de beneficis. Després de nou mesos de pujada de la borsa, els experts ja pronosticaven que hi podia haver una correcció. Els experts consideren que la baixada d'aquest dimarts s'ha d'interpretar com una correcció i no un canvi de tendència.

La tendència a l'alça a la borsa ve de mesos enrere. Al juny, l'Ibex-35 va començar una escalada fins a arribar a fregar els 15.000 punts ara fa nou dies. L'increment supera el 38%. Aquest dimarts però, es va aturar l'augment i el principal indicador de la borsa espanyola va retrocedir un 3%.

Aquest dimecres però, tot i que les sessions han començat amb molts nervis i fortes pèrdues a tot Europa, als mercats espanyols s’ha contingut la davallada i finalment l’Ibex-35 ha tancat amb un 1,11% de pèrdues. A última hora el nivell de l’indicador s’ha situat en els 14.200 punts.

Al mercat de divises, l’euro manté posicions respecte al dòlar ja que al tancament de la sessió el canvi quedava fixat en 1,3211 unitats.

Cal destacar, a més, que l'Ibex-35 ha marcat un rècord històric de contractació en un dia, en superar els 14.500 milions d'euros.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut