Les bombes tornen a caure a Kíiv i deixen un mort i gent atrapada sota la runa

Des de principis de mes, la capital ucraïnesa no patia un atac d'aquestes característiques

RedaccióActualitzat

Kíiv s'ha llevat amb quatre explosions que han afectat un complex residencial situat molt a prop de la ciutat. Des de principis de mes, la capital ucraïnesa no patia un atac d'aquestes característiques.

L'atac ha provocat un incendi, i la columna de fum era visible des de lluny. De moment, ha causat almenys una víctima mortal i 5 persones ferides

Els equips d'emergència hi estan treballant i, de moment, han explicat que els danys en els edificis són importants. L'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, ha dit que hi ha gent atrapada entre la runa i que els que ja han pogut ser rescatats els han traslladat a l'hospital.


Els veïns asseguren que abans de les explosions han sentit un brunzit, la qual cosa fa pensar que l'atac s'ha fet amb míssils disparats a molta distància.

Des de principis de juny, les forces russes no atacaven la capital ucraïnesa.

L'atac coincideix amb l'inici de la cimera del G7 a Alemanya, amb la guerra d'Ucraïna sobre la taula.

Segons l'alcalde de la ciutat, també es vol "intimidar els ucraïnesos" abans de la cimera de l'OTAN que s'ha de fer aquesta setmana a Madrid, del 28 al 30 de juny.

L'últim atac a la ciutat ja va ser quan el secretari general de l'ONU visitava Kíiv

Rússia avança al front de l'est

Mentrestant, les tropes russes ja controlen la ciutat de Severodonetsk. La retirada dels soldats ucraïnesos d'aquesta setmana ha facilitat que les tropes russes hi plantessin definitivament la bandera.

Ara, l'única ciutat de la regió de Lugansk que encara resisteix a l'ocupació és Lissitxansk, on es concentra el front de guerra. El president Zelenski deia aquesta nit que recuperarà tots aquests enclavaments que han caigut en mans del Kremlin
 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut