Jennifer Doudna (a l'esquerra) i Emmanuelle Charpentier rebent fa uns mesos uns guardons que concedeix la NASA (Reuters)
Jennifer Doudna (a l'esquerra) i Emmanuelle Charpentier rebent fa uns mesos uns guardons que concedeix la NASA (Reuters)
Oviedo

Les bioquímiques Charpentier i Doudna, premi Princesa d'Astúries d'investigació

Les dues guardonades van desenvolupar una tecnologia que permet l'edició de gens i la manipulació d'àcids nucleics amb una gran precisió

RedaccióActualitzat

Dues bioquímiques han estat guardonades avui amb el Premi Princesa d'Astúries d'investigació científica i tècnica d'aquest any. Es tracta de la francesa Emmanuelle Charpentier i la nord-americana Jennifer Doudna. El premi el reben per haver desenvolupat una tecnologia que permet l'edició de gens i la manipulació d'àcids nucleics amb una gran precisió.

Charpentier és una microbiòloga especialitzada en infeccions i Doudna és professora de biologia molecular de la Universitat de Califòrnia. Són pioneres en l'aplicació d'una tècnica anomenada CRISPR-Cas9, que actua com una tisora molecular per tallar i substituir amb un gran detall lletres d'ADN.

Igual que els altres set premis que concedeix la Fundació Princesa d'Astúries, aquesta distinció està dotada amb una escultura de Joan Miró -símbol representatiu del guardó-, 50.000 euros, un diploma i una insígnia.

Anar al contingut