Societat

Les biblioteques obren de nit davant l'allau d'estudiants de selectivitat

Empentes davant les aglomeracions per agafar lloc a les biblioteques de Catalunya i poder acabar de preparar la selectivitat en l'últim cap de setmana abans de les proves. Les biblioteques estan col·lapsades durant el dia i a la nit se n'han allargat els horaris fins a la una de la matinada. En algunes biblioteques s'han habilitat sales especials per donar cabuda als estudiants, que durant el dia, fins i tot, seuen a terra. Els exàmens comencen un dia més tard del que s'havia previst per la vaga del sector públic. Així doncs, les proves seran dimecres i divendres.

Actualitzat
Els nervis són els de cada any, però els exàmens seran diferents, perquè s'estrena nou model de selectivitat. En resum, la primera fase compta amb les proves d'història, filosofia, literatura o llengua i una matèria triada pels alumnes. La segona fase, l'específica, conté els exàmens de les matèries relacionades amb la carrera universitària a què es vol accedir, fins a un màxim de quatre proves. Amb això es podrà apujar nota fins a quatre punts.

Els estudiants consideren que ha faltat informació sobre el nou model de selectivitat i que durant el concurs hi ha hagut massa confusió sobre quin seria el sistema definitiu. Alguns consideren que la nova selectivitat és un model més selectiu.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut