Menjadors
Es garanteixen les beques menjador mentre les escoles estiguin tancades per l'emergència del coronavirus

Les beques menjador es garantiran amb targetes moneder mentre no hi hagi escola

Es distribuiran a les famílies de 160.000 infants amb l'import de la prestació per comprar aliments mentre duri l'emergència pel coronavirus

Actualitzat

La Generalitat garanteix les beques menjador a 160.000 nens i nenes, malgrat que les escoles estiguin tancades pel coronavirus. Ho farà a través d'unes targetes moneder, amb un acord a què ha arribat amb La Caixa.

Les 160.0000 targetes començaran a distribuir els pròxims dos o tres dies a través d'ajuntaments i consells comarcals. Es carregarà a cada família l'import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament. La mesura serà vigent fins que es tornin a obrir les escoles.

Les conselleries d'Educació i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat estan acabant d'ultimar l'operatiu que pugui fer possible el lliurament a les famílies i properament es concretaran les instruccions definitives.

L'import que s'ingressarà en les tarjetes és amb caràcter retroactiu des que es van tancar les escoles.

El conseller de Serveis socials, Chakir El Homrani, ha puntualitzat a RAC1 que s'ingressarà l'import corresponent als primer 15 dies decretats, i si la situaciació s'allarga es faran nous ingressos pels dies corresponents. Aquestes tarjetes cada família podrà utilitzar-les per comprar aliments en qualsevol establiment.

Els departaments han xifrat en 140.000 targetes per a nens usuaris del servei de menjador i 20.000 per a menors usuaris dels serveis d'intervenció socioeducativa amb servei de menjador.

D'aquesta manera, el govern vol assegurar als infants amb més necessitats tenen el dret de poder continuar disposant de l'ajut del menjador.

ARXIVAT A:
Educació MenorsPobresaCoronavirus
Anar al contingut