Pedro Sánchez i Pablo Iglesias
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias

Les bases de Podem avalen amb un 96,8% de vots el pacte de govern amb el PSOE

Els inscrits han pogut votar durant quatre dies i la participació ha arribat al 59%

RedaccióActualitzat

El pacte Sánchez-Iglesias ja té el suport de les bases dels dos partits. Els afiliats d'Unides Podem han aprovat l'acord de govern amb el PSOE. Ho han fet amb una àmplia majoria, a tocar del 97%.

En concret han votat 134.760 inscrits. El 96,8% -130.150 persones - ha votat a favor dels 10 punts que van pactar Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Només un 3,16% ho han fet en contra, 4.244 persones.

A Podem hi ha uns 520.000 inscrits, així que la participació ha estat al voltant del 25%. Si es tenen en compte només els inscrits que estan actius -aquells que han accedit al seu compte en l'últim any- la participació arriba al 59%. En qualsevol cas, la xifra és superior a d'altres consultes que ha fet la formació en els últims anys. La més participativa, la de la continuïtat de Pablo Iglesias i Irene Montero al capdavant de la formació, el maig del 2018, van tenir 188.000 vots d'inscrits.

Les bases del PSOE ja van avalar l'acord aquest cap de setmana, també amb unes xifres similars: el 92% de suport al pacte.


Buscat els vots necessaris

L'acord de govern està pendent encara de sumar els vots necessaris per la investidura de Pedro Sánchez, entre aquests els d'Esquerra Republicana, que dilluns va aprovar obrir una negociació amb el PSOE a canvi d'una taula de negociació entre governs per tractar el conflicte polític a Catalunya.

L'acord ha topat aquest dimecres amb el primer signe de divisió al Congrés. El govern espanyol en funcions ha aprovat finalment l'anomenat decret digital, que permet restringir les comunicacions digitals sense autorització judicial. I l'ha aprovat amb un equilibri de forces totalment diferent del que aspira a tenir a partir d'ara. Els vots del PSOE, el PP i Ciutadans han donat llum verda a una controvertida norma que també preveu posar fi a l'anomenada "república digital" catalana. L'actual soci, Unides Podem, s'ha abstingut i Esquerra i Junts per Catalunya hi han votat en contra.

ARXIVAT A:
Unides PodemPSOEEleccions generals 2019-10NInvestidura
Anar al contingut