Pablo Iglesias: "Per què el PP, el PSOE i Cs van impedir que el Congrés investigués? Per què callen avui? (EFE)
Pablo Iglesias: "Per què el PP, el PSOE i Cs van impedir que el Congrés investigués? Per què callen avui? (EFE)

Les bases de Podem aposten per un govern de coalició amb el PSOE "sense vetos"

El 70% dels que han participat a la consulta opten per "un govern de coalició integral" entre el PSOE i Unides Podem

Juli RodésActualitzat

Les bases d'Unides Podem són partidàries d'integrar-se en un govern de coalició "integral i sense vetos" amb el PSOE. Així ho han manifestat el 70% de les 138.488 persones que han participat en la consulta que el secretari general de la formació, Pablo Iglesias, va anunciar divendres passat.

 

 

Les bases del partit lila han optat majoritàriament per un govern de coalició, tant pel que fa a programa com a equips, i que inclogui Iglesias, una opció que rebutja frontalment el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

La resposta que s'ha imposat en la consulta és la que deia:

"Per fer president Pedro Sánchez és necessari arribar a un acord integral de govern (programàtic i d'equips), sense vetos, en què les forces de la coalició tinguin una representació raonablement proporcional als seus vots."

 

Una consulta controvertida

La convocatòria d'aquesta consulta no va agradar gens al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que considera que és una manera de trencar les negociacions amb el PSOE de cara a la investidura.

Sánchez i Iglesias negocien des de fa un mes el suport de Podem a la investidura i la formació del nou govern espanyol, que el PSOE vol que sigui "de cooperació", però no de coalició.

Això vol dir sense ministres de Podem o, almenys, sense ministres que siguin figures destacades políticament. Sí que estaria disposat el PSOE a admetre persones designades per Podem, però de perfil més tècnic.  

ARXIVAT A:
Unides PodemPablo IglesiasInvestiduraEleccions 28A
Anar al contingut