Les bases dels comuns avalen amb un 71% l'acord amb el PSC a Barcelona

Ada Colau assegura que seguiran "defensant un tripartit" i afirma que Maragall no li ha fet arribar cap proposta per compartir l'alcaldia

RedaccióActualitzat

Barcelona en Comú aposta per l'acord amb el PSC per fer alcaldessa Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona. En la consulta a les bases, aquesta opció -que passa pel suport de Manuel Valls- ha guanyat amb el 71,4% dels vots.

A la consulta, oberta aquest dijous al migdia, hi han votat 4.042 persones dels 9.949 inscrits i validats presencialment. D'aquests, 2.887 han votat l'opció A, que valida 'acord amb el PSC amb Ada Colau d'alcaldessa. 1.155 inscrits, un 28,7%, s'han decantat per l'opció B de pactar amb ERC amb Ernest Maragall d'alcalde.

Segons ha explicat Enric Bárcena, encarregat de donar els resultats, és la consulta amb més participació -un 40,4% de les que han fet fins ara. Bárcena ha destacat que s'ha pogut votar durant 29 hores.

 

 

Aquests resultats faciliten el camí perquè demà Colau agonsegueixi els 21 vots que marquen la majoria absoluta per ser reelegida alcaldessa de Barcelona, amb el suport dels deu regidors de la seva formació, els vuit del PSC i almenys tres dels sis del grup que lidera Manuel Valls.

Jaume Collboni, cap de llista dels socialistes, ha explicat en una roda de premsa posterior que votarà a favor d'Ada Colau com a alcaldessa. El PSC entrarà en un govern municipal "paritari", però sense aclarir de quina àrea es farà càrrec cada partit.
 

 

"Seguirem defensant el tripartit"

Ada Colau s'ha felicitat per aquesta consulta i ha destacat que el resultat no era el que volien perquè descarta l'opció d'un tripartit amb el PSC i ERC pels "vetos creuats" dels dos partits:

"Volíem consultat sobre un tripartit, que és el que ens donaven els resultats de les eleccions a Barcelona: 28 de 41 regidors"

Colau ha remarcat que en altres municipis sí que s'ha donat aquest pacte i afirma que el seguirà defensant:

"Malauradament, Esquerra i Partit Socialista segueixen dient que aquest tripartit, que sí que és possible en altres municipis, no el veuen possible a Barcelona. Nosaltres el seguirem defensant"

Davant aquesta situació, Ada Colau ha explicat que la direcció ha demanat a les bases que triessin "entre qui ens oferia l'alcaldia i qui no".

 

"Cap proposta" de Maragall

Ada Colau ha explicat que no ha rebut "cap proposta" d'Ernest Maragall, que ha ofert públicament compartit l'alcaldia amb una fórmula de dos anys i dos anys:

"Ernest Maragall no m'ha fet arribar cap proposta, no he rebut cap missatge, no m'ha fet cap trucada. No ha rebut cap proposta tampoc l'equip negociador. Entenem que la intervenció a mitjans de comunicació era una forma d'intentar incidir en una consulta que estava oberta."

Colau ha acusat Esquerra de voler incidir en la consulta i ha demanat respecte pels "processos interns".

 

Sense contacte amb Valls

El pacte amb el PSC implica que Ada Colau necessita tres vots per arribar a la majoria absoluta de 21 regidors que li permetria prendre l'alcaldia a la llista més votada. Aquests tres vots arribarien de la candidatura de Ciutadans a través de l'oferta que va fer fa dies Manuel Valls.

Colau ha explicat avui que no ha tingut cap contacte amb Valls aquest dies. Preguntada sobre si confia en els vots de Valls, l'alcaldable ha explicat que només pot "respondre dels seus actes":

"No puc confiar en cap incertesa. Vivim temps molt incerts. Aquesta investidura ha estat de les més obertes i incertes de la història de la ciutat. Només puc respondre dels nostres actes"

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MEn comú
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut