Una multitud porta el cos d'un migrant libanès mort en el naufragi d'una barcassa davant de Síria (Reuters/Mohamed Azakir)

Les "barques de la mort" del Líban, la fugida desesperada buscant un futur millor

El deteriorament econòmic del Líban ha abocat a la pobresa una bona part de la població, que mira de fugir cap a Europa jugant-s'hi la vida

Roser Oliver OlivellaActualitzat

Almenys 86 persones han mort aquesta setmana en aigües del Mediterrani, davant la costa de Síria, després del naufragi d'un vaixell ple de migrants.

Segons les autoritats sirianes i les libaneses, hauria salpat del Líban, on el ràpid deteriorament de l'economia ha deixat la major part de la població en la pobresa.

És per això que cada vegada més embarcacions salpen de Trípoli, la segona ciutat del país, però una de les més pobres del Mediterrani. Són les anomenades "barques de la mort", carregades de persones desesperades per trobar un futur millor que volen arribar a Europa.

L'Arafat, nascut a Trípoli fa 28 anys, ja ho ha intentat dues vegades. I té clar que ho tornarà a provar. Ho recull en aquesta crònica la corresponsal de TV3 al Pròxim Orient, Roser Oliver Olivella.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut