Persones amb mobilitat reduïda es queixen per les constants avaries dels ascensors de Renfe

Les avaries constants dels ascensors de Renfe, un calvari si tens mobilitat reduïda

Un usuari que va en cadira de rodes ens explica que ha arribat a trigar una hora i mitja per fer un recorregut de només 10 minuts

Rubén Cabús LombaActualitzat

Per les persones amb mobilitat reduïda arribar a pujar al tren pot ser tot un calvari. Es queixen que a les estacions de tren els ascensors s'espatllen sovint. Per exemple, en el moment de fer aquest reportatge, Renfe va reconèixer que, de 156 ascensors, 20 estaven fora de servei.

En Jordi Porta, que va amb cadira de rodes i viu a Mataró, habitualment fa servir els trens de Rodalies. Sovint es troba que els ascensors de les estacions no funcionen. Explica que no és un ascensor en una estació en concret, sinó una cosa generalitzada.

En Jordi explica l'odissea que li va suposar, un dia, anar de Mataró a Arenys, tres estacions més al nord. Li van dir que l'ascensor no funcionava i que en comptes d'anar en direcció a Girona havia d'agafar el tren direcció cap a Barcelona, que parés a la primera parada i que agafés l'ascensor allà.

 

 

Així ho va fer. Va baixar a l'estació que li havien dit, va agafar l'ascensor, va creuar el pas soterrani i quan van intentar tornar a agafar un altre ascensor, no funcionava.

En Jordi va haver de recórrer a un agent d'estació de Renfe, que el va ajudar a travessar les vies per poder pujar al tren. En arribar a Arenys, l'ascensor de sortida tampoc funcionava. En total, tres dels quatre ascensors del seu trajecte, espatllats. Una hora i mitja per fer un recorregut de només 10 minuts.

 

A l'estació de Vilassar de Mar hi ha dos ascensors, un d'ells no funciona des del temporal Gloria, al gener. Renfe diu que la solució definitiva a aquestes avaries intermitents arribarà d'aquí dues setmanes.

Una situació que indigna les persones que van amb cadira de rodes, però també la resta d'usuaris.


Disculpes de Renfe

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha demanat disculpes i ha explicat que les avaries les han causat, en part, el temporal Gloria i la corrosió del mar.

Carmona apunta que es tracta de reparacions complexes, la qual cosa provoca que les avaries s'allarguin en el temps.

ARXIVAT A:
RenfeMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut