Nova York

Les autoritats de Nova York alerten d'una amenaça creïble d'atemptat en el desè aniversari de l'11-S

Nova York i Washington tornarien a estar en el punt de mira dels terroristes 10 anys després. L'alarma l'ha donat el govern nord-americà, assegurant que té constància d'una amenaça específica i creïble, però no confirmada. Les mesures de vigilància s'han reforçat per ordre del president Barack Obama. Les autoritats demanen la col·laboració de la ciutadania davant de qualsevol moviment sospitós.

Actualitzat
A dos dies del desè aniversari dels atemptats de l'11-S, Nova York i Washington augmenten les mesures de seguretat davant una nova amenaça terrorista.

L'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, ha explicat que hi ha una "amenaça d'atemptat creïble però no corroborada". L'alerta s'ha activat per informacions que podrien figurar als papers que la intel·ligència nord-americana va intervenir en la seva operació contra Osama bin Laden al Pakistan.

Les autoritats atribueixen l'amenaça a una cèl·lula d'Al-Qaeda. Les cadenes de televisió nord-americanes parlen d'almenys tres sospitosos, un d'ells nord-americà, que podien haver entrat al país fa un mes per atemptar amb un cotxe bomba a Nova York o a Washington. Els objectius podrien ser ponts i túnels de les dues ciutats.

Bloomberg ha demanat als ciutadans que extremin la vigilància i que informin les autoritats si detecten qualsevol acte sospitós. Tot i això, ha assegurat que cal continuar fent vida normal i ha explicat que ell mateix agafarà el metro aquest cap de setmana com ho fa habitualment.

Seguretat extrema

L'avís arriba 48 hores abans de la commemoració dels deus anys dels atemptats contra les Torres Bessones i el Pentàgon.

Els Estats Units ja havien previst augmentar la vigilància. Bosses i maletes seran examinades al metro, s'enretirarà qualsevol vehicle mal aparcat i gossos ensinistrats buscaran bombes als carrers.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut