Barcelona

Les associacions de pares reben favorablement però amb dubtes la digitalització de les aules

Una de les veus que ha opinat ja sobre la proposta d'introduir els portàtils a les aules és la de les famílies. Les associacions de mares i pares han acollit en principi de bon grat la proposta de canviar els llibres de text per ordinadors portàtils i continguts digitals. Tot i això, tenen dubtes sobre alguns detalls de com s'aplicaran les mesures. Volen assegurar-se que hi haurà prou continguts virtuals i que el professorat tindrà la formació adequada.

Actualitzat
Els representants de les famílies han vist de bon ull la incorporació dels ordinadors com a eina principal de treball a l'escola, tot i que es queixen que tenen poca informació sobre l'aplicació i els detalls de la mesura.

Pel que fa al cost, haurien preferit una subvenció per al cost total del portàtil, però accepten compartir-lo al 50% entre pares i administració. Aclarida la qüestió econòmica, altres aspectes com els continguts i la formació del professorat els desperten més recels i dubtes.

Consideren que hi poden haver dificultats per trobar continguts digitals ja que poques editorials han fet el pas. A més, també volen tenir garanties que el professorat tindrà la formació adequada per utilitzar les noves eines a l'aula.

Els ordinadors portàtils arribaran aquest curs escolar a 33.000 alumnes de Primària i Secundària i suposaran un cost de 150 euros a les famílies, tot i que les que tenen menys recursos no hauran de pagar res. El pla per digitalitzar les aules catalanes es farà en dues fases i preveu que els alumnes puguin treballar amb l'aparell a casa, tot i que un sistema permetrà vigilar-ne l'ús.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut