Correus dels jutges
Correus dels jutges

Les associacions de jutges treuen ferro als correus contra l'independentisme

Pràctica unanimitat al món judicial per rebaixar els correus dels jutges contra l'independentisme

RedaccióActualitzat

La polèmica pels correus dels jutges en un xat corporatiu amb consideracions insultants sobre l'independentisme i els seus líders no inquieta el món de la judicatura. Entre el col·lectiu judicial s'ha tret ferro al valor que té el que escriuen, i com ho escriuen, aquests jutges.

Quatre de les associacions de magistrats volen subratllar que es tracta d'opinions personals manifestades en privat i, en conseqüència, no serveixen per qüestionar el conjunt de la judicatura espanyola.

La portaveu de l'associació progressista Jutges per la Democràcia, Montserrat Comas, ha qualificat de lamentables i preocupants els comentaris que s'han fet públics. Ara bé, els situa en un àmbit molt reduït: 30 jutges de 5.000 que hi ha a tot l'Estat amb accés a aquest xat. Subratlla, especialment, que cap dels autors dels comentaris sectaris instrueix causes relacionades amb el procés:

Un altre col·lectiu de jutges, la conservadora Associació Professional de la Magistratura, diu que el president de la Generalitat s'ha excedit demanant la dimissió del president del CGPJ,  Carlos Lesmes:


L'associcació Fòrum Judicial Independent també veu desmesurada la reacció del president Quim Torra:

L'associació Francisco de Vitòria diu que les paraules de Torra són "injustificades":


El president Torra va exigir la dimissió immediata del president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, que també presideix el Tribunal Suprem. Torra també exigeix que s'identifiqui els autors dels missatge i que se'ls inhabiliti. També farà arribar una queixa a la comissària europea de Justícia.

El president del govern espanyol ha volgut constatar que aquests correus no minven la imparcialitat de la justícia, i especialment pel que fa als polítics catalans que esperen judici.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut