Una oficina d'Unnim (Foto: ACN)
Unnim és una de les caixes que es poden acollir a la norma. (Foto: ACN)
Barcelona

Les assemblees de CatalunyaCaixa i Unnim aproven segregar els seus negocis financers en un banc

Les assemblees de CatalunyaCaixa i Unnim han aprovat per unanimitat la segregació de la seves activitats financeres respectives per traspassar-les als dos nous bancs que crearan, el Catalunya Banc i l'Unnim Banc. Són les dues últimes caixes catalanes que es bancaritzen.

Actualitzat
Catalunya Caixa i Unnim fan un pas més cap a la bancarització després que les assemblees de les dues entitats han ratificat la reconversió en banc decidida al juny dels seus respectius consells d'administració. Malgrat tot, les dues entitats continuaran operant sota les marques comercials CatalunyaCaixa i Unnim.

CatalunyaCaixa -fruit de la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa- ha optat per recapitalitzar-se amb els diners del FROB, que a partir del setembre serà accionista de l'entitat. I per això està obligada a crear un banc.

Unnim -producte de la unió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu- encara busca una aliança amb una altra caixa o convèncer alguns inversionistes per aconseguir el capital que necessita i evitar que el FROB en sigui l'accionista majoritari. Si el FROB acaba amb accions d'aquestes entitats, les vendrà abans de dos anys.




Anar al contingut