Un soldat ucraïnès, amb una arma occidental (CCMA)

Les armes occidentals, clau en la contraofensiva ucraïnesa

Els Himars són unes de les armes més potents que ha rebut Ucraïna dels seus aliats occidentals

Xesco ReverterActualitzat

Washington, Brussel·les i Kíiv són conscients que només amb un flux constant i sostingut d'armes i munició, Ucraïna podrà doblegar Rússia. Però mantenir-lo, al marge de ser caríssim, és logísticament molt complex, i sovint costa trobar o produir l'armament que Zelenski suplica i que el seu exèrcit necessita en quantitats molt més grans. 

Occident, tímidament, va començar donant a Ucraïna armament lleuger, però no ha parat d'apujar el calibre de les entregues amb tancs, artilleria pesant i defenses antimíssils. Però si un vehicle ha fet la diferència en la guerra, és el llançamíssils Himars, que els Estats Units van començar a entregar a Ucraïna a principis d'estiu.

Els seus projectils porten un explosiu de 90 quilos i, guiats per satèl·lit, tenen un abast de 80 quilòmetres. És a dir, són ideals per atacar dipòsits d'armes, quarters i altres instal·lacions de la rereguarda russa. Aquesta ja tenia molts problemes d'organització i ara ha deixat de sentir-se mínimament segura.

Després de set mesos de guerra, Ucraïna i els aliats han perfeccionat molt la col·laboració i l'intercanvi d'informació desafiant una vegada i una altra les advertències del Kremlin. Aquest va dir que consideraria com a objectiu militar les rutes i entregues d'armes occidentals, però, empantanegat, encara és hora que s'atreveixi a atacar-les i obri un nou front.

 

 

ARXIVAT A:
Ucraïna
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut