Menjador escola
Menjador escola

Les aportacions a l'escola concertada no es poden deduir, segons Hisenda

Hisenda reclama que es torni la deducció de les aportacions a l'escola concertada

RedaccióActualitzat

Els assessors fiscals alerten que l'Agència Tributària està reclamant la devolució de les deduccions de l'IRPF per les aportacions a escoles concertades.

Hisenda considera que les quotes mensuals o per matriculació que paguen les famílies a les escoles concertades no es poden considerar donacions, sinó una contraprestació d'un servei prestat pel centre.

L'Agència Tributària diu que les aportacions de les famílies "tenen causa directa en els serveis d'ensenyament rebuts i que, queda poc marge de dubte, si no es donés aquesta condició no existirien aquestes entregues".

"El caràcter periòdic mensual dels pagaments juntament amb el cessament en el moment en què els alumnes finalitzen els seus estudis i l'import fix en funció del nombre de fills que són alumnes del centre ens permeten rebutjar l'existència d'una donació"

Fins ara, i adduint que era una donació, les famílies tenien l'opció de deduir-se fiscalment fins al 75% dels primers 150 euros pagats i el 30% per a la resta de la quota.

Arran d'una sentència recent, Hisenda ha començat a rebutjar les deduccions per aquest concepte, i fins i tot ha reclamat la devolució dels imports deduïts.

Li reclamen 337 euros

El Registre d'Economistes Assessors Fiscals (REAF) recomana que es deixin de deuir aquestes despeses. El director del Servei d'Estudis del REAF, Rubén Gimeno, ha posat d'exemple el cas d'un contribuent d'Astúries, al qual l'Administració Tributària li reclama la devolució de 337,50 euros que s'havia deduït pels donatius a l'escola dels seus fills.

Gimeno ha dit que l'aplicació d'aquest criteri per part d'Hisenda podria tenir l'efecte col·lateral de revisar també les declaracions de societats de les empreses que gestionen les escoles pels ingressos rebuts en concepte de donatiu.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaEducació
Anar al contingut