Les tres voluntàries d'AnimaNaturalis que han donat testimoni sobre els fets de Mas de Barberans, arribant als jutjats d'Amposta (ACN)
Les tres voluntàries d'AnimaNaturalis que han donat testimoni sobre els fets de Mas de Barberans, arribant als jutjats d'Amposta (ACN)
Amposta

Les animalistes que van gravar les agressions de Mas de Barberans ratifiquen la veracitat de les imatges a la jutge

Actualitzat

ACN Amposta.- Les tres voluntàries d'AnimaNaturalis que van gravar les agressions als bous de Mas de Barberans (Montsià), el passat 29 d'abril, han prestat declaració com a testimonis del cas davant la magistrada de la instrucció número 1 dels jutjats d'Amposta, aquest dimarts al matí. Les tres noies han explicat el seu relat dels incidents, en unes compareixences breus, en les quals la jutge ha preguntat a les animalistes si reconeixien els presumptes agressors. Una de les noies, que va gravar les imatges de les agressions, ha explicat que estava documentant els bous quan va sentir els crits a la grada i va girar la càmera cap on eren les seves companyes. Tot i això, han negat que preparessin la situació i provoquessin els incidents.

Com ha explicat una de les tres noies, testimonis de les agressions que van patir dues activistes d'AnimaNaturalis als bous a la plaça de Mas de Barberans, la seva compareixença al jutjat d'Amposta aquest dimarts ha estat per ratificar l'autoria de les imatges i explicar què van veure sobre els incidents des de l'altre costat de la plaça on estaven. "Vam veure que al principi - les agredides Aïda Gascón i Yasmina Moreno- van seure davant nostre i vam veure com una senyora s'asseia al costat d'una d'elles i començava a donar-li cops amb el colze a la càmera. Jo estava gravant els bous i quan vaig sentir els crits de les meves companyes vaig girar la càmera i vaig continuar gravant. Estava més pendent que sortís bé la gravació que de les cares. Recordo la senyora, un senyor gran i dos nois", ha explicat l'autora del vídeo. A les altres dues testimonis també els han preguntat sobre els incidents i els han mostrat les imatges fotograma a fotograma per identificar els presumptes agressors. Totes tres han negat que hi hagués una intenció en el seu repartiment i ubicació a la plaça. "Ens vam posar davant per casualitat perquè estava la porta a darrere per sortir i elles quedaven una mica allunyades per poder-ho gravar tot", ha apuntat la jove. "No vam provocar res perquè nosaltres quan hi anem, anem a gravar que les coses estiguin dintre de la llei, no anem a provocar. Què fem en un poble on no coneixem a ningú? No és normal", ha insistit.

Anar al contingut