Dos nois en calces encapçalen una protesta amb una pancarta que alerta que s'ha deixat el transport sanitari en calces.
Les retallades sanitàries han provocat protestes arreu de Catalunya.
Barcelona

Les ambulàncies tornaran a la feina el cap de setmana però reprendran la vaga a partir de dimarts

El sector del transport sanitari no urgent acaba aquest divendres la vaga de quatre dies convocada en protesta per les retallades en el servei previstes per la Generalitat. L'aturada, però, tindrà una segona fase protagonitzada pels serveis d'urgència que començarà la mitjanit del 25 de juliol i, en aquest cas, de manera indefinida, a tot Catalunya. Els sindicats UGT i Comissions Obreres, majoritaris en el Servei d'Emergències Mèdiques, denuncien que la tisorada afectarà de manera important els usuaris i la cobertura en diverses poblacions. El comitè de vaga vol convocar també un referèndum entre els treballadors per pactar un nou calendari d'aturades de cara al mes de setembre.

Actualitzat
Els sindicats del transport sanitari urgent no han arribat a cap acord amb la patronal i mantenen la convocatòria de vaga indefinida a partir de dimarts de la setmana que ve.

Tot i això, els sindicats asseguren que no deixaran de cobrir les urgències mèdiques, perquè els treballadors faran torns rotatoris per poder fer vaga i, alhora, poder complir amb aquests serveis.

Anar al contingut