Barcelona

Les agressions sexuals han augmentat en els últims 10 anys a Barcelona

RedaccióActualitzat

Les agressions sexuals a la ciutat de Barcelona no han parat d'augmentar en els últims 10 anys. L'any passat, el servei d'atenció a les víctimes de l'Hospital Clínic va atendre 278 casos, 110 més que el 2005. Sis de cada deu van ser violacions. El 90% de les víctimes van ser dones, i gairebé en un terç dels casos l'agressor era conegut.

El 53% de les víctimes havien consumit alcohol i 1 de cada 4 víctimes havia estat drogada, però no amb burundanga, perquè en els més de 500 casos analitzats al Clínic no s'ha detectat.

De fet, el veritable perill és l'alcohol, diuen els especialistes, perquè el consum de només dos combinats ja provoca submissió química i anul·la la voluntat de les accions de les víctimes. No poden evitar situacions no desitjades.

Més de la meitat de les dones agredides tenen entre 16 i 25 anys. Un 10% són abusos entre homes. Gairebé el 50% de les agressions es cometen en un domicili, un 30%, al carrer, i un 8%, a la mateixa discoteca.

La meitat de les víctimes que ha atès el Clínic són turistes. La nacionalitat estrangera explica que només presenten denúncia un 70% de les persones abusades. La majoria no ho denuncia perquè volen oblidar els fets.

Per passar el mal tràngol, els equips de psicòlegs i psiquiatres del Clínic fan seguiment per evitar que es cronifiqui l'estrès posttraumàtic que provoquen aquests símptomes. A molts els costa dormir, tenen ansietat, angoixes, pors.

En el protocol d'atenció, a més del tractament emocional hi intervenen el ginecòleg i el cirurgià.

En els primers mesos d'aquest any, el Clínic ja ha atès 133 persones víctimes d'abusos sexuals. Si continua aquesta tendència, durant el 2017 hi haurà 12 casos més que l'any passat.

Anar al contingut