Barcelona

Les agressions i discriminacions homòfobes augmenten un 43,5% a Catalunya tot i l'aprovació de la llei contra l'homofòbia

Tot i l'aprovació de la llei contra l'homofòbia per part del govern, augmenten els casos de discriminacions

RedaccióActualitzat

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha presentat un informe del qual es desprèn que les agressions i discriminacions homòfobes a Catalunya han augmentat un 43,5% entre el 2002 i el 2014. Així doncs, el 2014 n'hi va haver prop de 400, un 2,5% més que l'any 2013.

Així ho recull l'informe "L'estat de l'homofòbia a Catalunya 2014" de l'observatori impulsat pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), on s'alerta que s'ha passat de 223 casos d'agressions al col·lectiu de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals del 2002 a 394 el 2014. Les agressions més freqüents són les que es produeixen al carrer i als llocs públics, amb una xifra del 55,5% dels casos, mentre que les agressions en l'àmbit dels serveis i l'administració pública és del 19%.

El president de l'Observatori, Eugeni Rodríguez, explica que es tracta d'una realitat "alarmant", i més tenint en compte que l'octubre passat el govern va aprovar la llei contra l'homofòbia per garantir els drets del col·lectiu LGTB+I (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i persones nascudes amb genitals intersexuals). Rodríguez considera que es tracta d'una llei molt important, però que necessita més difusió ja que, a part d'agressions en llocs públics, també hi ha discriminacions en l'àmbit laboral, un 14% del total, mentre que l'11,5% restant són discriminacions que es produeixen a internet i als mitjans de comunicació.

Poques denúncies

Eugeni Rodríguez ha explicat que a Europa només es denuncien el 16% dels casos de discriminacions i, per tant, queden amagats. La lletrada de l'observatori, Laia Serra, afirma que hi ha una falta de confiança cap al món judicial i por que el procés no valgui la pena.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut