Madrid

Les aerolínies de baix cost augmenten en un 13% els seus passatgers

El nombre de turistes que arriben a l'Estat amb companyies de baix cost no para de créixer. A l'agost van ser gairebé dos milions de passatgers, un 13% més que l'any passat, mentre que a les companyies tradicionals l'augment només ha estat de l'1,5%. La majoria d'aquests turistes procedien del Regne Unit i Alemanya i tenien com a destí Catalunya o les Illes Balears. Malgrat que Vueling ha doblat el nombre de passatgers aquest 2006, el rànquing el continuen encapçalant Easyjet, Air Berlin i Ryanair.

Actualitzat

Si es comptabilitzen els vuit primers mesos de l'any, i no només l'agost, l'augment passa a ser del 15% i el total de passatgers aterrats a l'Estat amb aquest tipus de línies s'apropa als dotze milions. Els aeroports més utilitzats per les línies de baix cost són els de Palma de Mallorca, Màlaga i el Prat. L'aeroport català ha rebut un milió i mig de passatgers entre gener i agost.

De cada deu turistes que arriben en un vol de baix cost, quatre provenen del Regne Unit, que ha aportat prop de cinc milions de visitants en els primers mesos de l'any. El segueix Alemanya, amb el 24,4% del total de turistes. El país on han crescut més el nombre de turistes és Irlanda, on els més de 185.000 visitants pràcticament han duplicat els turistes del 2005.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut