Imatge d'arxiu d'un home traient diners d'un caixer de Bankia.
Imatge d'arxiu d'un home traient diners d'un caixer de Bankia.
Madrid

Les accións de Bankia pugen més d'un 24% i doblen el valor de fa un mes

Els inversors es mostren convençuts que Espanya demanarà aviat ajuda a Brussel·les. Això explica la volatilitat dels últims dies i també que les accions de Bankia, una de les beneficiades de les ajudes a la banca espanyola, hagin doblat el seu valor en menys d'un mes.

RedaccióActualitzat
Els inversors veuen molt proper el rescat espanyol i la petició formal del govern per desencallar el primer tram dels 30.000 milions d'euros d'ajuda als bancs. Això ha general molta volatilitat als mercats, que passen en qüestió d'hores de l'eufòria compradora a les vendes i als resultats negatius. Una de les beneficiades de la injecció de capital al sector financer serà Bankia. I això ha catapultat les seves accions, liderant els guanys a l'Ibex-35 durant diversos dies. Aquest dijous no ha estat una excepció i els seus títols han arribat a disparar-se un 24% fins a superar els 1,5 euros per acció, és a dir, duplicant el seu valor en menys d'un mes. 

Pel que fa a la borsa, l'Ibex-35 ha tancat la jornada amb una caiguda del 0,56%, conservant la quota dels 7.100 puntos. En el mercat del deute, la prima de risc espanyola moderava el seu ascens i se situava en els 541 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo espanyol a deu anys en prop del 6,8%. A la resta d'Europa s'ha seguit una dinàmica similar, amb resultat poc destacats. París ha pujat mig punt, mentre que Milà, Frankfurt i Londres han tancat pràcticament planes.

La pilota està ara a la teulada del govern espanyol. Brussel·les espera la petició del govern espanyol per fer-lo efectiu, però Mariano Rajoy manté el silenci. La Comissió Europea confirma que Espanya encara no ha demanat formalment els diners per sanejar la banca. Olivier Bailly, portaveu de la Comissió Europea, ha dit que "la Comissió pot confirmar de forma molt clara que encara no ha rebut la petició de les autoritats espanyoles per activar l'ajuda d'urgència".
Anar al contingut